Vrijwilligers

Vrijwilligerswerk binnen de Zorgband Leie en Schelde dat is...

Vrijwilligers Zorgband Leie en Schelde

... Samen met jouw 450 andere collega vrijwilligers zorg dragen voor diegene die het nodig hebben...

Binnen de Zorgband Leie en Schelde zijn er heel wat vrijwilligers aan de slag die zich belangeloos inzetten voor anderen. Door hun inzet worden de mensen voor wie we zorg dragen nog beter geholpen. Ze zijn voor ons dus van onschatbare waarde!

We engageren ons dan ook om onze vrijwilligers alle ondersteuning te geven die ze nodig hebben door hun op te leiden, goed te omkaderen, te informeren,... en in de watten te leggen. 

...dat is ook... goed omkaderd zijn

Als vrijwilliger krijg je een lokale contactpersoon of 'buddy' toegewezen. Bij deze persoon kan je terecht met al jouw vragen. Bovendien krijg je de kans om mee te denken over onze dienstverlening. 

... goed verzekerd zijn...

Je mag er op rekenen dat we de nodige verzekeringen hebben afgesloten zodat je jou hierover geen zorgen moet maken. Al jouw rechten (en plichten) kan je terug vinden in jouw vrijwilligersovereenkomst.

& gewaardeerd worden!

We leggen jou graag in de watten als dank voor al jouw werk. Op elke locatie wordt er wel een vrijwilligersetentje georganiseerd, een uitstap gedaan,... Elk jaar krijgen onze vrijwilligers ook een leuk gadget! 

Als vrijwilliger bij de Minder Mobielen Centrale help ik mensen om naar de dokter te gaan. Zo krijgen ze de zorgen die ze nodig hebben.

Mark (47 jaar)

Zin om ons vrijwilligersteam te versterken?

In al onze woonzorgcentra, lokale dienstencentra, maaltijdbedeling aan huis, zorgnetwerk,... zijn we steeds op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers. Vele hand maken licht werk!