Projecten

Nieuwbouw WZC het Berkenhof te Merelbeke

Wij zijn verhuisd!

wzc Berkenhof

Op 23 juni 2020 verhuisden onze bewoners onder een stralende zon naar onze nieuw WZC het Berkenhof. 

Wij heten onze bewoners van harte welkom in hun nieuwe thuis! 

Terras

wzc Berkenhof

Welkom!

pers

Kamer

wzc Berkenhof

Bijzondere erkenning jongdementie

Woonzorgcentrum Lemberge - Merelbeke

foto project jongdementie Lemberge Zorgband

Dementie wordt meestal in verband gebracht met hoogbejaarde personen. Wat weinig is geweten, is dat dementie ook jongere personen kan treffen.  In het woonzorgcentrum Lemberge worden op de afdeling "De Rietvijver" 12 woongelegenheden voor mensen met jongdementie voorzien, dit vanaf 1 oktober 2020.  Op deze afdeling zal leefgroepwerking centraal staan, met extra aandacht voor een veilige, comfortabele en geborgen woonomgeving.  Bovendien zullen huiselijkheid, vertrouwdheid en gezelligheid bijdragen tot een betere kwaliteit van leven.

Voor bijkomende informatie kan je contact opnemen met Gert-Jan Andries, hoofdverpleegkundige afdeling Rietvijver - 09/272 20 31 of gertjan.andries@zorgband.be  

Folder 

Zorgnetwerk 'LINC'

Lokaal dienstencentrum 't Binnenhof - Laarne

Bench

Een zorgnetwerk bestaat uit mensen uit de buurt die hun talenten inzetten om anderen te helpen met kleine zorgvragen (wensen). Een kleine zorgvraag iets wat voor de ene mens een inspanning vraagt, maar voor de andere mens een kleintje is. De vuilzak buiten zetten, een brief posten, een babbeltje slaan, een postpakket ontvangen, een oogje in het zeil houden… In een buurt met een zorgnetwerk is het zoveel beter wonen.

  • Folder
  • LINC: evaluatierapport
  • Artikel VVSG 


Wens je meer informatie over 'LINC', neem dan contact op met Nathalie Van Achte, centrumleider van het LDC 't Binnenhof (tel 09/368.22.69, of via mail nathalie.vanachte@zorgband.be)